Un alt fel de “Curcubeu Sase”

43634634

Made in Tom Clensi

“Rainbow Six” era un joc, mai precis un firstperson shooter, in care puteai controla o intreaga echipa antitero, era mistocut, avea un anumit farmec, desi era cam prea usor, avea setare sa pui target-ul auto. Eh, astia mici de-acum joaca tot felul de aiureli, pai pe vremea noastra, ohooo 😀 … (Mda, si nici Vama Veche nu mai e ce a fost.)

A existat chiar si o carte pe baza jocului (doua volume), scrisa de Tom Clancy, scriitorul care a publicat “Vanatoarea lui Octombrei Rosu”.

Tom Clancy a fost (si inca e) mai bine zis o franciza, pentru ca exista si carti semnate cu numele lui, dar scrise de alti scriitori. N-a fost vreun John Le Carre, a scris intr-un stil mai degraba scolaresc, insa cartile lui sunt destul de interesante, mai ales ca a beneficiat de sfaturile unui fost militar din cadrul US Special Forces.

Am dat intamplator peste un scurt metraj numit “The Division – Agent Origins“.

div

Exista bineinteles si un Tom-Clancy-joc cu numele asta creat de Ubisoft (poate chiar in Romania, Ubisoft are cateva sute de programatori in Bucuresti), probabil filmul ii face promovare, cum face si hainelor si echipamentelor aparute, ma rog, am vazut ca acum asa se poarta, mix de marketing mai sofisticat.

tom-clancys-the-division-video-game-leather-jacket-3

Pe scurt, actiunea se intampla in New York de Black Friday, cuvintele cheie sunt virus, haos, nu-mai-functioneaza-nika, the last line of defense, intervine cavaleria.

“Reteaua R” meets Zombie Apocalypse.

Ca sa salveze situatia actioneaza o unitate deplin conspirata ai carei luptatori au job-uri obisnuite. E chiar si o blondina pe-acolo.

tom-clancys-the-division-agent-origins-full-movie

Ma rog, nu va asteptati la ceva extraordinar, nu-ti da de gandit, nu iti innoada sinapsele, e doar un filmulet agreabil si asta si livreaza.

Mi s-a parut interesant ca in pelicula apare un pistol mitraliera bizar: Kriss Vector.

De ce bizar?

Unu, pentru ca pretinde ca a inventat apa calda.

kriss_vector_a4

Doi, pentru ca pentru a reduce reculul si a oferi stabilitate la foc automat, a recurs la o solutie inginereasca deosebita.

37554

De obicei pentru reducerea reculului se utilizeaza o frana de gura, iar pentru a stabiliza oarecum arma la foc automat, un compensator.

Trei, pentru ca are aparenta unuie arme facute pe baza unui conversion kit.

kress_vector_action_field_stripped

Conversion kit-urile sunt din ce in ce mai la moda, armele rezultate sunt un fel de Stechkinuri, pistoale pe steroizi, sau hibrizi, care au atat calitatile unui pistol, cat si ale unui pistol-mitraliera (alt hibrid intre pistol si pusca automata).

sai-ck09

Kriss Vector vine in trei calibre (9 mm, 10 mm si 11,43mm) si functioneaza pe principiul reculului lung al inchizatorului.

kriss-super-v-smg

kriss-v1-wallpaper-1024x768_from_kriss_usa_website

Nu stiu daca a intrat in dotare pe undeva, ce am vazut pe net sunt doar foto promotionale.

Unele foarte mijto, e adevarat, hehe.

kriss_super_v_is_just_about_as_sexy_as_you_can_get

Cat despre filmul ala, scula mea preferata e asta:

r_c3k

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.