Romani vs romani, haos vs ordine

thinredline-sean

Spre asta ne indreptam.

In primul rand eu nu fac politica.

Am votat o singura data – pe “Marinar” -, mi-am luat teapa, n-am mai votat dupa aia si ma doare la 2 m in fata pwlii de toti care spun ca nu ai spirit civic daca nu votezi. You know shit!

In al doilea rand nu-mi place cand vad societatea fracturata. Prieteni vechi certandu-se pentru ca au alte preferinte politice. Oameni decenti urandu-se pentru tot felul de amanunte, ca de ce nu iesi in strada alaturi de noi… Maniheism de-ala, de gradinita. Am prieteni si in PSD si in PNL, nu o sa-i reneg niciodata, judec oamenii dupa caracter, nu dupa apartenenta politica.

In al treilea rand, sa va spun ceva: in multime oamenii – oricat de inteligenti ar fi – devin turma. De data asta a fost insa ceva diferit: a existat si un swarm, o multime cu auto-organizare.

image-2017-02-3-21582560-0-romania

Insa multi au fost oi sau meta-oi (o sa va povestesc intr-o zi ce inseamna).

792739-ale5453

Unul dintre fostii mei comandanti (cercetas, Dumnezeu sa-l odihneasca!) m-a invatat ca “poti duce calul la apa, dar nu il poti obliga sa bea”.

Da, si nici nu are rost. Cine e prost, prost sa ramana.

2c269d56863b797afec0652878fcfb5a

E inutil sa le explici, e pierdere de timp.

libertad-de-expresion

 

chrysopoea_of_cleopatra_1

Advertisements

One comment

  1. mihais (@mihais81) · February 9, 2017

    Chief,miezul acestei miscari e swarmul cu pricina.E viitorul organizarii politice si sociale.Vom ajunge la o forma de democratie directa ateniana.Dupa cum viitorul structurilor statului e masurarea impactului deciziilor asupra armoniei sociale.

    Despre roman contra roman,nu as vedea in acest lucru neaparat un cap de tara.Politica in orice fel de societate este exact asta: X1 contra X2.Unitatea nationala se vede in fata unui evident pericol extern.Eu in toata afacerea asta as vedea un lucru linistitor.Anume ca avem o natiune ce-si trage puterea din interior,iar puterea asta iese la iveala cand e nevoie.Si ca reusim mereu sa surprindem.Pe persoana fizica nu aveam indoieli asupra acestui fapt,dar stiu ca multi compatrioti aveau dubii ca se strang 100000 de oameni sub tricolor.S-a dovedit ca se strang mai multi.

    Fapt e ca exista idei bune ce duc la succes si progres,dupa cum exista si opusul acestora.Felul in care s-a facut administratie in ultimele decenii e o idee teribil de proasta,care a tinut in loc tara.Indiferent de ideologie,interese si influente externe,o natiune bine administrata devine un factor cu greutate,nu un soarece in jocul elefantilor.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.